OPEN DOMEIN nieuws nr. 17

IN DEZE EDITIE

  1. Voorspoedig 2007
  2. Onze servers
  3. PHP gebruik
  4. Doeners
  5. Vacature
  6. Uitbreiding bestuur
  7. Lidmaatschap Open Domein

 


1. Voorspoedig 2007

Wij wensen al onze leden en gebruikers prettige feestdagen en een voorspoedig 2007.


2. Onze servers

De nieuwe namen van onze twee servers zijn mom en dad, ingezonden door DeDS-gebruiker Arno.
Ze zijn te bezichtigen onder onze hardware.
Ze worden gesponsord door onze nieuwe sponsor Lisette, zie www.acinonyx.nl.


3. PHP gebruik

Om websites te beheren is het gebruik van cms (content management systemen) in opkomst, zoals Mambo en Joomla. Deze eisen bij het installeren vaak dat PHP niet in 'safe mode' draait op de server. Om veiligheidsredenen bieden wij PHP echter alleen in 'safe mode' aan. Toch zijn er manieren (work-arounds) om dergelijke programma's te gebruiken. Deze gaan we bundelen en op onze doeners-tips pagina zetten, om zo onze leden hiervan te laten profiteren, zie hieronder.


4. Doeners

De Doeners site www.doeners.deds.nl blijft groeien met tips. Als u nog goede ideeen heeft, meld ze dan!
Zo zullen work-arounds om programma's die normaliter niet onder 'PHP safe mode' werken, toch te gebruiken, erg op prijs gesteld worden door onze leden.


5. Vacature

Er is een vacature voor een coordinator voor het opzetten van een onderwijs portal. Dit houdt in het werven van vrijwillligers om dit portal op te bouwen en te runnen.
Op het gebied van internet en e-mail voor scholieren gebeuren er al zaken, zie Het Parool.
Zie ook onze vacature pagina.


6. Uitbreiding bestuur

Het bestuur is uitgebreid met Johan Kok (tevens systeembeheerder van onze servers) en Reinder Rustema (webmaster van het petities.nl project). De officiële bekrachtiging zal op de komende algemene Ledenvergadering in mei 2007 plaatsvinden.
Daarnaast heeft Alwin zich aangemeld om de administratie te versterken.


7. Lidmaatschap Open Domein

Het lidmaatschap van DeDS (gebruiker) is gratis. Er is een enkel account per gebruiker toegestaan. U kunt ons steunen door lid te worden van vereniging Open Domein waaraan lage kosten zijn verbonden. Leden van de vereniging hebben inspraak en toegang tot meer diensten, zie hiervoor opendomein.nl. De contributie gaat in per de eerste van de maand en bedraagt nog steeds 15 euro per jaar. De datum gaat financieel in per de eerste van de volgende maand. Als er meer leden komen, kunnen de leden meer ruimte krijgen.

Ledenaccounts-principe-regeling: het standaard Open Domein ledenaccount is 15 euro met maximaal 3 accounts en 100MB totaal aan webruimte. Voor 25 euro krijgt men maximaal 300MB en voor 35euro maximaal 500MB. Degenen die zich inzetten voor de vereniging krijgen meer mogelijkheden. Alle vrijwilligers, die gebruikersgegevens kunnen benaderen, hebben een geheimhoudingsverklaring ondertekend.