OPEN DOMEIN nieuws nr. 21

U ontvangt Open Domein Nieuws omdat u gebruik maakt van een de diensten van vereniging Open Domein.

In deze editie

  1. Onderhoud servers
  2. Nieuwjaarsreceptie
  3. Project: Spreeksteen.nl
  4. Project: Petities.nl versie twee
  5. Project: Meer dan 4000 homepages bij DeDS

 


1. Onderhoud servers

Tussen 28 en 30 december 2007 worden er onderhoudswerkzaamheden aan onze servers uitgevoerd. Als gevolg hiervan zijn gedurende deze periode de diensten niet altijd volledig beschikbaar. We doen uiteraard ons best onderbrekingen tot een minimum te beperken. In deze dagen worden onze servers onder andere voorzien van een nieuw besturingssysteem.


2. Nieuwjaarsreceptie

De vereniging organiseert samen met onder andere de Internet Society een nieuwjaarsreceptie in het Volkskrantgebouw op de Wibautstraat 150 in Amsterdam. De receptie zal op 16 januari 2008 vanaf een uur of vier plaatsvinden.

Het is een goede gelegenheid om kennis te maken met de bestuursleden van uw vereniging en misschien met andere leden. Laat u het ons even weten als u komt via bestuur@opendomein.nl? Die middag zal het SELF-project van de Internet Society ook het Free Knowledge Institute lanceren, allemaal initiatieven om de vrije verspreiding van kennis over open source software mogelijk te maken.

Zie voor meer informatie:
volkskrantgebouw.nl
isoc.nl
selfproject.eu
freeknowledge.eu


3. Project: Spreeksteen.nl

Spreeksteen.tv zendt nu wekelijks uit op HetGesprek en heeft de Salto Awards gewonnen. De komende maanden zal de gemeente Amsterdam ook een verbeterde Spreeksteen met camera realiseren in Oosterpark.

Wilt u weten wie er op de Spreeksteen komen spreken en wat er in de uitzendingen te zien is? Neem een abonnement op de nieuwsbrief via nieuwsbriefspreeksteen of request@spreeksteen.nl


4. Project: Petities.nl versie twee

De komende maanden krijgt Petities.nl een opknapbeurt met dank aan het ministerie van Binnenlandse Zaken en het 'eparticipatie.nl' project dat daar loopt.

De gemeenten Almere en Groningen gaan experimenteren met epetities en daarom wordt de website aangepast. Het wordt onder andere mogelijk gemaakt om een petitie op te nemen in een andere website. Van een gemeente, een campagnesite, of een sociaal netwerk zoals Hyves.

Heeft u suggesties voor petities.nl? Stuur deze naar webmaster@petities.nl
Als u op de hoogte wilt blijven over de laatste ontwikkelingen, neem een abonnement op de petities.nl-nieuwsbrief. Dat kan via nieuws of request@petities.nl


5. Project: Meer dan 4000 homepages bij DeDS

Wist u dat er al meer dan vierduizend homepages ondergebracht zijn in DeDS? Via userall.php zijn ze allemaal te vinden.