OPEN DOMEIN nieuws nr. 22

IN DEZE EDITIE

  1. Nieuwjaarsreceptie in het kort
  2. Datum algemene ledenvergadering
  3. Onderhoud systemen
  4. OpenDoc Society
  5. Modem ringtone: modemgeluid uit de oude doos 

 

1. Nieuwjaarsreceptie in het kort

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van 16 januari hebben een aantal organisaties uit de internetsector kennis kunnen maken met vereniging Open Domein. Het was een volle zaal in het oude Volkskrantgebouw op de Wibautstraat. Het programma begon in de middag al met een boeiende lezing over de schokkende situatie waarbij internetproviders Antenna en XS4ALL uitgeleverd zouden moeten worden aan de Indiase justitie vanwege informatie die op de server staat. Duidelijk werd dat uitlevering een effectieve vorm is van intimidatie. Joost Flint van DDS.nl was ook aanwezig en merkte op dat hij in een dergelijk geval niet al te principieel zou zijn. Het bestuur zat met rode oortjes te luisteren. Helaas heeft het bestuur weinig van de leden ontmoet, dus aarzel niet om bij een volgende gelegenheid langs te komen. Volgende keer zullen we duidelijk herkenbaar zijn als Open Domein bestuursleden.

Zie ook:
Meer over de lezing op isoc.nl
Een update over de zaak tegen Antenna en XS4ALL op schonekleren.nl
Deelnemende organisaties aan de receptie op isoc.nl

 

2. Datum algemene ledenvergadering

De algemene ledenvergadering (ALV) van vereniging Open Domein zal worden gehouden op zondag 1 juni 2008 van 14.00 tot 16.00 uur in Amsterdam. Daarna is er een knutseldag waarbij onder het genot van een drankje ook ideeen worden uitgewisseld. Iedereen is van harte welkom. We stellen het op prijs wanneer u zich vooraf opgeeft via bestuur@opendomein.nl

 

3. Onderhoud systemen

Op woensdag 12 maart tussen 10.00 en 10.30 zullen de servers tijdelijk niet toegankelijk zijn voor mail en ftp. In de middag zal dit nog een keer het geval zijn. Ook kunnen gedurende de dag arbitraire foutmeldingen weergeven worden bij onze diensten. Onze verontschuldiging voor de overlast. Zie ook storingen.

 

4. OpenDoc Society

OpenDoc Society is een nieuwe vereniging die mensen en kennis bijeenbrengt rondom Open Document Format (ODF), welk een internationale open standaardenfamilie is en die de opvolger is van veelgebruikte bedrijfsspecifieke document- formaten als .doc, .wpd, .xls en .rtf.

ODF is geen software, maar juist een universele manier van informatie opslaan en verwerken. Vereniging Open Domein is lid van OpenDoc Society.

Zie ook opendocsociety.org

 

5. Modem ringtone

Modemgeluid uit de oude doos Als experimenteel project is in 1994 in Amsterdam gestart met de De Digitale Stad (DDS). De bedoeling was een tijdelijk project van 10 weken om de kloof tussen burger en politiek te verkleinen. De DDS bleef na die proefperiode bestaan en groeide snel uit tot de eerste gemeenschap op internet in Nederland met trouwe en loyale gebruikers. De DDS werd echter omgevormd tot een commercieel bedrijf en sinds februari 2001 houdt de vereniging OPEN DOMEIN de gratis laagdrempelige e-mail en webruimte diensten in stand met haar project DeDS.

Menig vroeg-internetter zal de modem inbeltonen naar 020-6225222 nog wel herinneren en deze zijn nu als ringtone beschikbaar.

Zie ringtone1.mp3 ringtone2.mp3