OPEN DOMEIN nieuws nr. 24

IN DEZE EDITIE

  1. Feestdagen
  2. Uitnodiging Nieuwjaarsreceptie
  3. Petities.nl versie 2.0
  4. Afmelden?

 

1. Feestdagen

OPEN DOMEIN wenst u prettige feestdagen en een voorspoedig nieuw jaar.
De kerstvakantie is traditioneel een van onze drukste periodes, waarbij veel mensen intensief gebruik maken van onze diensten. We verwachten weer veel mooie nieuwe websites.
Wist u dat er al 20.000 mensen een DeDS account hebben aangemaakt? En dat er daarvan ruim 7.500 iedere maand inloggen?


2. Nieuwjaarsreceptie

Op 15 januari 2009 organiseren we samen met een groot aantal andere internet- en ICT-gerelateerde organisaties samen in Amsterdam een gezamenlijke nieuwjaarsreceptie om 2009 feestelijk in te luiden. Deelnemende organisaties zijn: Internet Society Nederland * RIPE NCC * AMS-ix * Terena * Vereniging Open Domein * ISPconnect * Accessibility.nl * W3C Benelux * Gridforum.nl * OpenDoc Society * SURFnet * SELF * CAcert * SIDN * NLnet * NLnet Labs * Oophaga * HXX/HAR2009 * Bits of Freedom a.i. * Free Knowledge Institute * Vrijschrift

Met meer dan twintig deelnemende organisaties over de volledige breedte van de Nederlandse internetgemeenschap - van hackers tot hosters, van clouds tot accessibility, van digitale certificaten naar digitale burgerrechten - is het een niet alleen een mooie gelegenheid om bij te praten met oude vrienden, collega's en relaties, maar ook om nieuwe contacten op te doen die zich bezig houden met uithoeken van het internet waar u nog minder bekend mee bent.

U bent van harte uitgenodigd voor deze feestelijke bijeenkomst die zal worden gehouden in Amsterdam in Felix Meritis, Keizersgracht 324. Aanvangstijd is 18.00 uur, en de bijeenkomst duurt tot 21.00 uur. We verzoeken u met klem om vooraf te registreren via de registratiepagina op http://isoc.nl/activ/2009-nieuwjaar.htm

PS. Tijdens de avond zelf zijn er parallel aan het social event ook de nodige inhoudelijke activiteiten, onder meer de presentatie van de Nederlandse genomineerden van de World Summit Awards, een voorzittersdebat met aansprekende namen als Bert Bakker, Jan Willem Broekema, Olaf Kolkman en Daniel Karrenberg en lightning talks van onder meer dr. Ivan Hermann, Stephen Pemberton, Dick Bulterman en Arjen Kamphuis.


3. Petities.nl nieuwe versie

Op 16 juni is de tweede versie van petities.nl op de server van Open Domein gezet, dankzij steun van het ministerie van Binnenlandse Zaken. Staatssecretaris Bijleveld noemt petities.nl en watstemtmijnraad.nl vaak als voorbeeld van goede eparticipatie- initiatieven. De belangrijkste verbetering in de nieuwe website is dat de ontvangers van petities nu ook een 'loket' kunnen openen. Het bleek namelijk dat petities pas echt zin hebben en gebruikt worden als er een formele ontvangst en behandeling gegarandeerd wordt. Het hele traject wordt nu door petities.nl gratis mogelijk gemaakt. Tot nu toe hebben de gemeenten Almere en Groningen, het stadsdeel Amsterdam Westerpark en de provincie Flevoland de verantwoordelijkheid voor een petitieloket op zich durven nemen.
Het grootste nieuws voor petities.nl kwam vrijdag 12 december. De Tweede Kamer heeft besloten om burgerinitiatieven met 40.000 steunbetuigingen ook te accepteren als die digitaal zijn. Daarmee is het namelijk mogelijk iets op de agenda van onze volksvertegenwoordiging te plaatsen. We verwachten dat de consequentie zal zijn dat petities.nl hier veel voor gebruikt zal worden in de race om de steun van 40.000 mensen voor iets te verzamelen. Misschien weet u nog iets?
Start of teken een petitie
overzicht van petities in Nederland
Burgerinitiatief volgens Wikipedia


4. Afmelden?

Wanneer u uw account niet langer gebruikt, kunt u deze zelf verwijderen. Vanaf dat moment ontvangt u ook geen e-mail meer. Verwijderen van uw account doet u via MijnAccount Vul hier uw DeDS gebruikersnaam en wachtwoord in en kies vervolgens voor 'verwijder mijn account'
Heeft u naar aanleiding hiervan meer vragen? Via helpdesk@deds.nl helpen we u graag verder.