OPEN DOMEIN nieuws nr. 27

 

IN DEZE EDITIE

  1. Feestdagen
  2. Een server minder
  3. Nieuwjaarsreceptie 13 januari 2011
  4. Petities.nl
  5. Democratiespel.nl
  6. Afmelden?

 

1. Feestdagen

OPEN DOMEIN wenst u prettige feestdagen en een voorspoedig nieuw jaar. De kerstvakantie is traditioneel één van onze drukste periodes, waarbij veel mensen intensief gebruik maken van onze diensten. We verwachten weer veel mooie nieuwe websites.

 

2. Een server minder

Onze hosting in gebouw de Zwijger in Amsterdam wordt komend jaar veel duurder. We hebben besloten om met een server minder te gaan werken; door onze servers wat meer te belasten denken we dezelfde service toch te kunnen blijven bieden.

We ontvangen zo incidenteel donaties, sommige zelfs anoniem. Hartelijk dank aan iedereen die in 2010 een donatie heeft gestuurd. I.v.m. de stijgende kosten kunnen het geld erg goed gebruiken. U kunt natuurlijk altijd extra geld overmaken (9024486 t.n.v. Open Domein te Amsterdam) maar het is nog fijner als u anderen weet te overtuigen ook lid te worden!

 

3. Nieuwjaarsreceptie 13 januari 2011

Op 13 januari aanstaande is weer de gezamenlijke nieuwjaarsreceptie met een groot aantal internetgerelateerde organisaties in Amsterdam. Naast Open Domein zijn dat onder meer Internet Society, RIPE NCC, Terena, Gridforum, AMS-IX, OpenDoc Society, W3C, Accessibility, ISP Connect en Nlnet, NLUUG, Digitaal Erfgoed Nederland en Bits of Freedom. Dit jaar heffen we de glazen in het Science Park Amsterdam: Science Park 904, Amsterdam Meer info: http://isoc.nl/activ/2011-newyear.htm U bent van harte welkom!

 

4. Petities.nl

Heeft de eParticipatieprijs gewonnen als initiatief uit de samenleving voor de dialoog tussen burger en politici. Waarschijnlijk heeft u er al eens van gehoord aangezien er al meer dan een miljoen keer één van de honderden petities ondertekend is. Ook krijgen petities regelmatig aandacht van journalisten. Elke vrijdagavond krijgt een petitie in het tv-programma De Ombudsman extra aandacht bijvoorbeeld. Binnenkort ook in meer talen en aangepast voor het Europees Burgerinitiatief. Heeft u een goed idee over hoe iets beter kan in de samenleving? Maak het openbaar met een petitie en vindt medestanders. Gratis op http://petities.nl

 

5. Democratiespel.nl

Afgelopen verkiezingen was het http://democratiespel.nl/ te spelen als een soort kieswijzer. Op http://derdekamer.net is (nog steeds) te stemmen over punten uit verkiezingsprogramma's. Je stemgedrag kan je vergelijken met die van partijen. Leuker is natuurlijk om je stemgedrag met vrienden te vergelijken en daarna zelf punten te verzinnen en te zien hoe anderen daarop stemmen. Voor het aanmelden is een e-mailadres nodig, bijvoorbeeld uw gratis deds.nl-adres!

 

6. Afmelden?

U ontvangt dit bericht omdat u een DeDS account heeft aangemaakt bij vereniging Open Domein.

Gebruikt u uw DeDS account niet meer of wilt u zich (met het oog op de nieuwe Telecommunicatiewet) afmelden voor deze nieuwsbrief? Dan kunt u uw DeDS zelf opheffen. Ga hiervoor naar onderstaande link, vul hier uw DeDS gebruikersnaam en wachtwoord en kies vervolgens voor 'verwijder mijn account' https://service.opendomein.nl/aanmelden/aanpassen/

Heeft u naar aanleiding hiervan meer vragen? Via helpdesk@deds.nl helpen we u graag verder.