OPEN DOMEIN nieuws nr. 28

 

IN DEZE EDITIE

1. Onderhoud: DeDS niet beschikbaar op 21-9 !
2. Nieuwe sponsor: xs4all
3. Re-DDS
4. Petities.nl
5. Uitnodiging nieuwjaarsreceptie
6. Donaties
7. Afmelden?

 


1. Onderhoud: DeDS niet beschikbaar op 21-9 !

Op woensdag 21 september 2011 zullen onze diensten niet beschikbaar zijn tussen 10:00 en 19:00 uur.

We hebben een nieuwe sponsor voor hosting / colocatie gevonden. De DeDS servers gaan verhuizen op 21 september a.s.

E-mail die aan uw DeDS e-mailadres gestuurd wordt zal niet verloren gaan maar zal wat later afgeleverd worden.

We vragen begrip voor het ongemak.


2. Nieuwe sponsor: XS4ALL

Open Domein heeft sinds 24 november 2003 een (Gigabit) SurfNet verbinding gebruikt die gesponsord werd door Waag Society. Sinds 1 maart 2007 is de levering overgegaan naar CultureGrid en is de sponsoring door Waag Society langzaam afgebouwd.

Wij zijn dankbaar voor de sponsoring en de uitstekende verbinding / service die we gedurende deze periode hebben genoten.

Door het wegvallen van de sponsoring is de hosting in de kelder van gebouw de Zwijger in Amsterdam de laatste jaren wel snel duurder geworden. Omdat ons ledenbestand (inkomsten) stabiel bleef zou de toename in hostingkosten betekenen dat we minder geld over zouden houden voor het tijdig vervangen van oude hardware.  

Daarom zijn we blij, dat we in XS4ALL een nieuwe sponsor hebben gevonden die onze hosting de komende tijd volledig wil sponsoren. XS4ALL heeft een lange traditie met het sponsoren van maatschappelijk belangrijke projecten.

Lees meer hierover op
http://www.xs4all.nl/overxs4all/maatschappelijk/sponsoring/index.php

We nodigen projecten zoals de sponsorprojecten van XS4ALL uit om naar onze servers te verhuizen. De hosting van dergelijke projecten is het doel van de vereniging Open Domein. Dit is mogelijk dankzij de contributie van de leden.

Wij vertrouwen op een voorspoedige samenwerking met XS4ALL.


3. Re-DDS

In 25 jaar kan er veel gebeuren. Op http://re-dds.nl wordt een museum van de goede oude DDS opgericht. Als iemand nog oude sites of ander jeugd-sentiment heeft, kan dat in de tentoonstelling komen.

Re-DDS is een project van het Amsterdam Museum (voorheen Amsterdams Historisch Museum) en de eerste bijdrage aan de collectie uit 'de digitale wereld'. Met het project wordt de rol van de stad Amsterdam in de ontwikkeling van de nieuwe digitale wereld getoond. De Digitale Stad en alles wat er mee samenhing en uit voortkwam hoort bij dit geschiedenisverhaal.

Iedereen wordt opgeroepen om bij te dragen aan de digitale 'geschied-schrijving'. Als u uw personal computer uit die tijd nog heeft met mogelijk nog wat plaatjes, downloads en dergelijke van toen, dan is dit het moment om die weer aan te zetten. Uw vondsten kunt u uploaden bij de 'archeologische dienst'.

http://re-dds.nl


4. Petities.nl

Petities.nl is opgestart op een account van de vereniging Open Domein in 2004. Omdat dit project een groot succes is geworden (met ruim 2,5 miljoen e-mailadressen zijn petities ondertekend), was dit de capaciteit van onze servers ontgroeid en elders ondergebracht.

Nu komt petities.nl weer terug bij de vereniging Open Domein, op een nieuwe en snelle server. Niet alleen door de nieuwste hardware is petities.nl sneller, maar ook door een verbetering van de software-code. Iedereen die mee wil helpen de code te verbeteren of eenvoudigweg wil zien hoe het werkt kan de code zelf downloaden vanaf http://github.com/petities. Het is geschreven in Ruby on Rails en maakt gebruik van een Mysql-database.

Ondertussen krijgt petities.nl geen subsidies meer van de rijksoverheid. De komende tijd moet het overleven dankzij sponsoring, donaties en mogelijk nieuwe subsidies. Mocht u nog een fonds of subsidie-pot weten die we kunnen proberen, laat het ons weten. Ondertussen is elke euro welkom voor onderhoud en verbetering.

http://handboek.petities.nl/wiki/Petities:Financieel_bijdragen


5. Nieuwjaarsreceptie

Op donderdagmiddag 12 januari 2012 is weer de gezamenlijke nieuwjaars-receptie met een groot aantal internetgerelateerde organisaties in Amsterdam.

Naast Open Domein zijn dat onder meer gastheer Internet Society, RIPE NCC, Terena, Gridforum, AMS-IX, OpenDoc Society, W3C, Accessibility, ISP Connect NLnet, NLUUG, Digitaal Erfgoed Nederland en Bits of Freedom.

De lokatie is (waarschijnlijk), net als in 2010, het Science Park van de Universiteit van Amsterdam. Noteer het alvast in uw agenda, en houdt de website van de organisator Internet Society in de gaten voor de definitieve details.

http://internetsociety.nl


6. Donaties

We ontvangen zo incidenteel donaties, sommige zelfs anoniem. Hartelijk dank aan iedereen die ons een donatie heeft gestuurd. We kunnen het geld erg goed gebruiken voor nieuwe servers!

Als u extra wilt doneren, dan kan dat via ING rekening 9024486 ten name van Open Domein te Amsterdam.


7. Afmelden?

U ontvangt dit bericht omdat u een DeDS account heeft aangemaakt bij vereniging Open Domein.

Gebruikt u uw DeDS account niet meer of wilt u zich (met het oog op de nieuwe Telecommunicatiewet) afmelden voor deze nieuwsbrief? Dan kunt u uwDeDS zelf opheffen. Ga hiervoor naar onderstaande link, vul hier uw DeDS gebruikersnaam en wachtwoord in en kies vervolgens voor 'verwijder mijn account'

https://service.opendomein.nl/aanmelden/aanpassen/

Heeft u naar aanleiding hiervan meer vragen? Via helpdesk@deds.nl helpen we u graag verder.