OPEN DOMEIN nieuws nr. 32

IN DEZE EDITIE

1. Feestdagen
2. Veiligheid
3. Bespied ons niet
4. Uitnodiging Nieuwjaarsreceptie
5. Digitale Stad 20 jaar in 2014
6. Petities.nl
7. Donaties 2013
8. Afmelden?


1. Feestdagen

OPEN DOMEIN wenst u prettige feestdagen en een voorspoedig nieuw jaar. De kerstvakantie is traditioneel één van onze drukste periodes, waarbij veel mensen intensief gebruik maken van onze diensten. We verwachten weer veel mooie nieuwe websites.2. Veiligheid

Je staat geregistreerd in vele honderden, zo niet duizenden, databanken, verspreid over bijna net zoveel organisaties. Weet jij wat ze van je weten? Bits of Freedom heeft een handig tooltje om te vragen welke gegevens van u zijn opgeslagen. https://pim.bof.nl

Op https://deds.nl kun je onder 'Mijn Account' controleren wat de vereniging Open Domein van jou weet.3. Bespied ons niet

Het is de verantwoordelijkheid van onze regering om de rechten van onverdachte Nederlanders te beschermen tegen spionerende diensten. Alleen een krachtig optreden helpt nog om spionage van deze omvang terug te draaien. Wij steunen Bits of Freedom in de eis deze massale schending van onze rechten niet langer accepteren.

https://bespied-ons-niet.nl/

 

4. Uitnodiging Nieuwjaarsreceptie

Op donderdagmiddag 9 januari 2014 is weer de gezamenlijke nieuwjaars- receptie met een groot aantal internetgerelateerde organisaties in Felix Meritis, Keizersgracht 324 in Amsterdam.

Naast Open Domein zijn dat onder meer gastheer Internet Society, RIPE NCC, Terena, Gridforum, AMS-IX, OpenDoc Society, W3C, Accessibility, ISP Connect NLnet, NLUUG, Digitaal Erfgoed Nederland en Bits of Freedom.

Er is een buffet, drankjes, muziek en parallel aan het sociale deel ook gelegenheid om je hersenen bij te voeren - met bijvoorbeeld een aantal interessante 'lightning talks' en het traditionele voorzittersdebat. Noteer het alvast in uw agenda, en houdt de website van de organisator Internet Society in de gaten voor de definitieve details.

http://isoc.nl/activ/2014-nieuwjaar.htm


5. Digitale Stad 20 jaar in 2014

Op 15 januari is het 20 jaar geleden dat DDS begon. Amsterdam Museum, Waag Society en Pakhuis de Zwijger bereiden een mooi programma voor. Met een terugblik, maar zeker ook een vooruitblik. Want hoe publiek is het internet vandaag de dag? Op 15 januari zijn er workshops met het thema "fixing the internet" en aan het einde van de dag zal de feestelijke onthulling zijn van DDS als permanent onderdeel van Amsterdam Museum. Op 16 januari een debat in Pakhuis de Zwijger debat.

Zie http://waag.org/nl/event/amsterdam-connected voor alle informatie en de websites van de betrokken organisaties.


6. Petities.nl

De Koninklijke Bibliotheek begint op 3 januari met het archiveren van petities.nl. Zo zal alle inhoud voor het nageslacht beschikbaar blijven. Aan de hand van alle activiteiten op deze site kan er in de toekomst geschiedenis geschreven worden. Uw petitie of ondertekening maakt zo deel uit van de geschiedschrijving. Als u niet voor altijd onthouden wilt worden als ondertekenaar van een petitie kies er dan voor om niet publiek zichtbaar te ondertekenen. U telt evengoed mee.

De Koninklijke Bibliotheek is verantwoordelijk voor het verzamelen, beschrijven, bewaren en toegankelijk houden van in Nederland verschenen publicaties. Petities.nl is vanaf nu een publicatie die geselecteerd is voor het e-Depot waarin 'digitale objecten' bewaard worden. Samen met onder andere krap 5000 andere websites.

http://petities.nl/nieuws/schrijf-geschiedenis-op-petitiesnl7. Donaties

We ontvangen zo incidenteel donaties, sommige zelfs anoniem. Hartelijk dank aan iedereen die in 2013 een donatie heeft gestuurd. We kunnen het geld erg goed gebruiken voor serveronderhoud!
En natuurlijk zien we in het nieuwe jaar graag weer donaties tegemoet!8. Afmelden?

U ontvangt dit bericht omdat u een DeDS account heeft aangemaakt bij vereniging Open Domein.

Gebruikt u uw DeDS account niet meer of wilt u zich afmelden voor deze nieuwsbrief? Dan kunt u uw DeDS zelf opheffen. Ga hiervoor naar onderstaande link, vul hier uw DeDS gebruikersnaam en wachtwoord in en kies vervolgens voor 'verwijder mijn account'

https://service.opendomein.nl/aanmelden/aanpassen/

Heeft u naar aanleiding hiervan meer vragen? Via helpdesk@deds.nl helpen we u graag verder.