OPEN DOMEIN nieuws nr. 9

IN DEZE EDITIE

  1. Waarom krijgt u een VODMAIL
  2. Verhuizing servers
  3. Stats
  4. Indexering websites
  5. Kunst
  6. Andere klussen
  7. Lidmaatschap VOD
  8. English summary  

 


1. Waarom krijgt u een VODMAIL

De VODMail met nieuws en informatie over de Vereniging Open Domein wordt naar elke gebruiker van DeDS gestuurd. U hoeft niet bang te zijn dat uw mailbox wordt overspoeld met VODMails, want deze publicatie verschijnt onregelmatig, afhankelijk van het nieuws.

Wilt u ook bijdragen aan de ontwikkeling van de VOD? Uw hulp wordt zeer gewaardeerd en u heeft er zeker niet altijd (computer)technische kennis voor nodig!


2. Verhuizing servers

Onze sponsor Intouch heeft het contract opgezegd, maar gelukkig hebben we een nieuwe sponsor gevonden die onze servers wil hosten. Hierbij willen we Intouch hartelijk danken dat we zo lang van hun uitstekende diensten gebruik hebben mogen maken. We kijken terug op een hartelijke samenwerking!

Onze nieuwe sponsor is de Waag. Waag Society / maatschappij voor oude en nieuwe media is een kennisinstituut op het snijvlak van cultuur en technologie in relatie tot de maatschappij , het onderwijs, de overheid en het bedrijfsleven. Met haar kennis wil Waag Society een bijdrage leveren aan het ontwerp van de informatiemaatschappij. Daarbij laat ze zich niet sturen door de technologie, maar kijkt naar de mogelijkheden van mensen, hun creativiteit en hun cultuur. De wisselwerking tussen technologie en cultuur is voor Waag Society een drijvende kracht bij al haar werkzaamheden. Zie voor meer informatie Waag Society.

Een nieuwe sponsor betekent dus wel het verhuizen van de servers en dat zal enige overlast geven. De verhuizing van Intouch naar De Waag staat gepland en wel voor MAANDAG 24 NOVEMBER.
Rond die datum zullen de websites enige tijd 'offline' zijn, of gedeeltelijk niet beschikbaar. Dat komt onder meer doordat het omzetten van de DNS naamservers enige tijd kost.


3. Stats

De DeDS heeft stats. Deze werken sinds kort weer. U kunt uw verkeer zien door de url "http://home.deds.nl/~uw account/stats/". Als U op een bepaalde maand klikt, krijgt U de specificatie over die maand. De laatste dagen zijn wat minder betrouwbaar, de stats worden wekelijks geupdated.


4. Indexering websites

Er zijn veel webmasters met een site bij DeDS, maar de navigatie laat nog te wensen over: er kan nu alleen worden gezocht worden op alfabet. Dat kan natuurlijk veel beter, maar daarvoor moeten alle websites bekeken, beoordeeld en gerubriceerd worden. Als die klus is geklaard kan op de homepage een mooie rubriekindeling gemaakt worden van de websites bij DeDS.
Uw pagina is dan makkelijker te vinden en u krijgt waarschijnlijk meer bezoekers.

Nu we bij de Waag komen, gaat er wat meer op traffic gelet worden. We kontroleren de sites ook op commerciele activiteiten. Deze zijn niet toegestaan op of via de systemen van VOD. Onze sponsor stelt traffic beschikbaar voor de doelstellingen van onze vereniging.


5. Kunst

Onder de nieuwe aanmeldingen bij DeDS is een aantal kunstzinnige gebruikers (u misschien?). We willen graag meer doen voor deze categorie, bijvoorbeeld door het opzetten van een of meerdere (interactieve) startpagina's, die toegang geven tot animatie-, foto-, video- en flash-sites. Hopelijk stimuleert dat de creativiteit en geeft dat inspiratie aan andere DeDS-gebruikers. Wie wil hier de schouders onder zetten?


6. Andere klussen

In deze VODMail hebben we slechts een aantal klussen genoemd die gedaan moeten worden. Er zijn er nog veel meer, maar het voert te ver om die allemaal in deze mail te noemen. De VOD kan niet draaien zonder vrijwilligers. Er zijn mensen nodig op allerlei gebied: van Linux experts tot designers voor een nieuw VOD-briefhoofd. Zie de link Vacatures onder het menu Techniek op onze website www.opendomein.nl


7. Lidmaatschap VOD

Het lidmaatschap van DeDS (gebruiker) is gratis. Er is één account per gebruiker toegestaan. U kunt ons steunen door lid te worden van VOD (lid) waaraan lage kosten zijn verbonden. VOD-leden hebben toegang tot meer diensten, zie hiervoor VOD. Onze ledenserver wordt opnieuw ingericht. Het jaarlijkse lidmaatschap is 15 euro.
U kunt ons ook machtigen door het machtigingsformulier op onze lidmaatschaps-pagina uit te printen, in te vullen en ondertekend aan ons op te sturen.


8. English summary

Why have I received VODMail while I am only a user of DeDS?
VODMail will be sent to all users of DeDS. We will send this mail with news of interest to users of DeDS on unregular basis.

DeDS membership is free, but a small membership fee is requested of VOD members. The yearly membership fee is 15 euro.

IMPORTANT NOTICE
Our sponsor Intouch has terminated the contract with us. Luckily we were successful in finding a new sponsor: Waag Society in Amsterdam. The downside is that we have to move our servers, which is planned for Monday, Nov. 24th. Due to this process the DeDS-websites will be offline for a some time. This is caused by the re-direction of the DNS name servers, which always takes some time. We apologize for any inconvenience.

Innovation, expression and community building are our priorities.
Commercial activities are not permitted. For those needs, please refer to our sponsors.