OPEN DOMEIN nieuws nr. 34

IN DEZE EDITIE 34

1. Feestdagen
2. Kies twee buren in DEDS
3. Nieuwjaarsbijeenkomst op 8 januari 2015
4. DDS opgenomen in het Amsterdam Museum
5. Vacatures
6. Afmelden?


1. Feestdagen

OPEN DOMEIN wenst u prettige feestdagen en een voorspoedig nieuw jaar. De kerstvakantie is traditioneel één van onze drukste periodes, waarbij veel mensen intensief gebruik maken van onze diensten. We verwachten weer veel mooie nieuwe websites.


2. Kies twee buren in DEDS

In de vorige nieuwsbrief deden we de oproep om minstens twee buren te kiezen in DEDS. Het begin staat op deds.nl/buren en we hopen dat hier de eerste 'straten' in deze digitale stad ontstaan. Mail uw toevoeging naar bestuur@opendomein.nl.


3. Nieuwjaarsbijeenkomst op 8 januari 2015

Ook in 2015 zal er weer een gelegenheid zijn om kennis te maken met het bestuur en andere internet-gerelateerde organisaties op de nieuwjaarsbijeenkomst. Het zal weer in Amsterdam zijn, dit keer op de Tolhuistuin in Amsterdam Noord. Heel goed bereikbaar vanaf de ring, maar ook met de trein. Neem achter het Centraal Station het pontje en u bent er. Meld u aan op http://isoc.nl/activ/2015-nieuwjaar.htm en uw naam verschijnt op de lijst aanwezigen.
 

4. DDS opgenomen in het Amsterdam Museum

De Digitale Stad is opgenomen in het museum! Lees het verslag van de Frankfurter Allgemeine Zeitung op webarchaeologie-als-haette-man-pferde-vor-autos-gespannt De vertaling ervan staat op https://opendomein.nl/ddsinfaz.
De "Ureinwohner" op de foto is toevallig een huidig bestuurslid van Open Domein, de non-profit vereniging die onder andere met het project DeDS.nl al jaren de diensten van de oorspronkelijke Digitale Stad laat voortbestaan.


5. Vacatures

Open Domein heeft altijd vacatures voor vrijwilligers. Zie https://opendomein.nl/organisatie/vacatures. We zijn nu vooral op zoek naar een student die een betere interface voor DeDS wil maken, bijvoorbeeld als afstudeerproject.


6. Afmelden?

U ontvangt dit bericht omdat u een DeDS account heeft aangemaakt bij vereniging Open Domein.

Gebruikt u uw DeDS account niet meer of wilt u zich afmelden voor deze nieuwsbrief? Dan kunt u uw DeDS zelf opheffen. Ga dan naar Mijn account, vul uw DeDS gebruikersnaam en wachtwoord en kies vervolgens voor 'verwijder mijn account'.

Weet u uw wachtwoord niet meer? Via wachtwoord vergeten vraagt u een nieuw wachtwoord op.

Heeft u naar aanleiding hiervan meer vragen? Via helpdesk@deds.nl helpen we u graag verder.